Deputat, Gabriela HORGA: ”Administrația liberală a județului Giurgiu investește în viitor!”

0
162

”A trecut un an de zile de când Dumitru Beianu a preluat postul de președinte al Consiliului Județean Giurgiu și putem enumera acțiuni concrete pentru dezvoltarea județului. Dintre acestea, în Giurgiu, cele mai importante sunt cele legate de educație.

Administrația liberală a județului Giurgiu investește în viitor, căutând soluții concrete pentru tinerii din județ, astfel încât aceștia să aibă opțiuni profesionale și să fie determinați să rămână acasă.

Am încercat să schimbăm starea de lucruri actuală – de peste 10 ani județul Giurgiu ocupă ultimul loc în clasamentele naționale la promovarea Examenului Național de Evaluare și a Examenului de Bacalaureat.

Dumitru Beianu a acționat pentru introducerea învăţământului dual și reînfiinţarea învăţământului profesional, în parteneriat cu agenţii economici locali sau zonali.

Conducerea CJ Giurgiu a purtat discuții cu reprezentantii mai multor companii și cu reprezentanții instituțiilor școlare, reușind astfel, un prim succes prin înființarea a trei clase în sistem dual.

În urma unor astfel de discuții, la Liceului tehnologic „Ion Barbu” s-a înfiinţat o clasă cu profil textil începând cu anul şcolar 2021-2022, în parteneriat cu o firmă în domeniu. Obiectivul este formarea elevilor pentru viitoare meserii în domeniul industriei textile, calificare profesională confecționer produse textile.

La nivelul aceleiași unități de învățământ, dar în parteneriat cu Compania Națională Poșta Română, a fost înființată o clasă de liceu de tip seral în cadrul căreia 20 de elevi vor primi specializarea Tehnician în activități de poștă – nivel 4 de calificare, iar pentru anul școlar 2022-2023 Poșta Română a garantat susținerea pentru o a doua clasă, dar și burse lunare acordate elevilor din partea companiei.

Consiliul Județean a acordat stimulente financiare cuprinse între 500-1000 lei pentru 143 de elevi cu rezultate excelente la concursuri, olimpiade și competiții școlare la nivel județean, național și internațional, dar și pentru 38 de cadre didactice îndrumătoare.

Mai mult, prin proiectul “10 pentru Giurgiu” Consiliul Județean a premiat toți elevii care au absolvit clasele de liceu cu media 10.

Înainte de începerea anului școlar, în ședința din 30.08.2021, Consiliul Județean a aprobat achiziționarea unui număr de 1000 de ghiozdane, dotate complet cu rechizitele necesare, diferențiate în funcție de gen și categoriile de vârstă, ghiozdane care au fost oferite elevilor care provin din familii defavorizate, inclusiv celor de etnie rromă.

Tot din bugetul propriu al Consiliului, au fost achiziționate tablete pentru elevii cu nevoi speciale din cadrul Școlii Speciale Nr. 1 și au fost reabilitate, pe perioada verii, sălile de clasă pentru a le oferi condiții și mai bune acestora.

Totodată, prin implicarea colegei noastre Alina Meclea, consilier județean, continuăm pregătirea pentru examenul de bacalaureat al elevilor și în acest an școlar și extindem proiectul de pregătire a tinerilor în tot judetul.”

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)