Doamnelor şi domnilor, stimaţi enoriaşi, cinstiţi drept-credincioşi, acesta este un stick lansat de Arhiepiscopia Târgovişte!

Încercând să explice această găselniţă comercială  preotul Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte a declarat presei: ,,Este o formă modernă de a promova imaginea Sfântului Nifon, sărbătoarea noastră. E normal ca biserica să utilizeze toate mijloacele de comunicare socială modernă pentru a promova valorile Evangheliei. Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, când a apărut tiparul, pe care Biserica l-a utilizat în misiunea ei.” Amin!

Păi ce-am făcut, mă, nene, mă, nu mai citim ,,card” invers, adică drac? Şi cu paşapoartele alea biometrice, cu 666, de care ziceaţi că sunt unealta diavolului, cum rămâne?

Mâine-poimâine, te pomeneşti că sfânta Biserică va dezlega prostituţia, considerând că şi asta e o formă modernă a iubirii între oameni. Iubire contra cost, ce-i drept, dar după cum observăm,  şi Biserica tot asta promovează: cum nu pui un ban la cutia milei, cum s-a dus pe Apa Sâmbetei mântuirea. Păi dacă nu cotizezi la popă, nici nu te botează, nici nu te cunună, nici nu te îngroapă. Şi asta e tot o formă de prostituţie, nu? Iartă-mă, Doamne, dar ştiu că Tu nu eşti pe mână cu smintiţii ăştia de pe pământ şi că, de secole, un ban n-a ajuns la tine!

(surse: Bitpress BETA)