ziua-orasuluiCa şi până acum, în ultimii ani, manifestările prilejuite de Zilele Oraşului sunt susţinute din sponsorizări, municipalitatea necheltuind niciun leu cu acestea. Despre evenimentul de la sfârşitul acestei săptămâni a vorbit, în cea mai recentă conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu.

„Programul, zic eu, este făcut pentru a împăca cât mai multă lume. Din fericire, pot spune că anul acesta avem parte de mult mai multe sponsorizări, şi, ca o premieră, firma care se ocupă de organizarea evenimentului a lansat, pentru prima dată, invitaţii şi către comercianţii giurgiuveni de a veni şi de a fi prezenţi la eveniment. Până anul trecut, aveam totul la „impuse”, pentru giurgiuveni – mă refer la agenţii economici – era interzisă pătrunderea cu un stand, cât de mic, în zona unde se derula totul”, a spus Nicolae Barbu.

Printre cele 11 manifestări care se vor derula pe parcursul celor trei zile, Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Dunării” îşi va face debutul. Cei 20 de instrumentişti giurgiuveni vor urca pe scena din Piaţa Unirii în prima zi a manifestărilor, vineri, 21 aprilie. Cele trei zile de sărbătoare ale municipiului, la care vor participa ca invitaţi toţi foştii şi actualii parlamentari, Cetăţenii de Onoare, reprezentanţi ai Primăriei şi Prefecturii Ruse, consilieri locali şi judeţeni, se vor încheia duminică, 23 aprilie, cu un foc de artificii, realizat tot cu sprijinul unui sponsor, operator privat local, al cărui nume, deocamdată, este ţinut secret de municipalitate.                         

(O.C.)