Ce le-a cerut  Prefectul județului Giurgiu, protestatarilor din Bolintin Vale…

0
656

Circa 300 de protestatari – localnicii din Bolintin Vale – au ieșit miercuri seara în stradă să reclame agresiunile și abuzurile pe care etnicii romi le comit constant, Protestatarii au mărșăluit până la sediul Primăriei unde, Prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a venit să-i asculte pe localnici pentru a detensiona situația.

„În momentul acesta am stabilit o întâlnire, în sediul primăriei suntem – prefect, subprefect, domnul primar al oraşului Bolintin Vale, reprezentanţii Jandarmeriei şi IPJ Giurgiu şi ai poliţiei locale din Bolintin Vale. Purtăm discuţii cu reprezentanţii protestatarilor şi încercăm să găsim soluţii pentru ce se întâmplă aici”, a declarant Aneta Matei la Digi24.

Prefectul județului le-a cerut localnicilor să aibă răbdare, asigurându-i că forțele de ordine prezente la fața locului vor ține totul sub control.

„Pentru cei care protestează şi vor o soluţie imediată în seara asta mesajul meu este să aibă puţină răbdare să discutăm şi apoi fiecare instituţie a statului să ia măsurile care se impun potrivit legii în speţa de faţă. (…) Nu e niciun pericol în momentul de faţă. Sunt forţe de ordine suficiente, dar oamenii nu sunt violenţi. Oamenii sunt nemulţumiţi că sunt câteva familii de etnici romi care au venit aici şi care şi-au stabilit locuinţele aici şi nu au documentele în ordine. Domnul primar le explică acum ce demersuri au făcut şi în ce stadiu sunt acele demersuri pe care dumnealui le-a iniţiat pentru rezolvarea acestei situaţii”, a mai spus prefectul Aneta Matei.

Sursa:Digi 24