Cetăţean iranian cu permis de ședere belgian fals, depistat în P.T.F. Giurgiu

0
323

Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean iranian care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind un permis de ședere fals total, eliberat de autoritățile din Belgia.  Acesta a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În data de 30.10.2022, în jurul orei 11.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean iranian, în vârstă de 23 de ani, călătorind ca pasager într-un autocar care efectuează curse de transport internațional de persoane.

Pasagerul s-a legitimat cu un pașaport emis de autoritățile iraniene și un permis de ședere eliberat de autoritățile din Belgia.

Din studiul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că permisul de ședere prezentat la control nu îndeplinește condițiile de fond și formă ale unui document autentic, fiind fals total.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetățeanul iranian a fost preluat de către autoritățile Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)