Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Elevii din comuna Malu au început cursurile după vacanța de toamnă într-o școală nou construită

Elevii din comuna Malu au început cursurile după vacanța de toamnă într-o școală nou construită

0
Elevii din comuna Malu au început cursurile după vacanța de toamnă într-o școală nou construită

Faptul că în comuna Malu investițiile sunt o prioritate este confirmat și de finalizarea proiectului „Construire corp nou cu 6 săli de clasă la Școala Gimnazială Ioan Bădilă, în comuna Malu, județul Giurgiu”.

Primarul comunei Malu, Mirel Jantea și-a exprimat satisfacția de a vedea finalizată în mandatul său construirea unei  școli care să se ridice la standardele celor de la oraș: „Ne mândrim de condițiile asigurate de școala noastră care, azi, concurează cu cele din mediul urban. Clădirea este una modernă, cu toate utilitățile și confortul necesar pentru ca actul educațional să se desfășoare în condiții optime. Pentru copiii care învață aici, școala este a doua casă.”

Construcția este formată din două corpuri: corpul școlii și cel al sălii de activități.

Corpul școlii este alcătuit din parter și etaj. În cei 837 de mp construiți la parter se află birouri, săli de clasă, un cabinet medical și un izolator, grupuri sanitare, vestiare, spații de depozitare, dar și o cameră tehnică unde se află montată centrala pe peleți. La etaj, în cei 632 de mp construiți se află alte săli de clasă, laboratoare de chimie, fizică și informatică, o bibliotecă, grupuri sanitare, o sală de mese și un oficiu. Cel de-al doilea corp al clădirii este destinat unei săli de activități și are o suprafață de 186 de mp.

„Îmi doresc ca cei 120 de elevi din clasele I-VIII ai Școlii Gimnaziale Ioan Bădilă Malu să fie motivați să aibă performanțe școlare. Aceasta ar fi răsplata pentru efoturile pe care le-am depus în vederea realizării acestui proiect.”, ne-a declarat primarul comunei Malu, Mirel Jantea.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
12 ° C
12 °
12 °
47 %
2.8kmh
54 %
vin
12 °
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °