Cel mai important eveniment al acestei luni, Bâlciul de Sf. Mărie, începe astăzi la Giurgiu! Ce ne recomandă pompierii pentru a evita surprizele neplăcute…

0
294

Începând de  joi 11 august și până la 15 august,  ziua de Sfânta Maria, în municipiul Giurgiu are loc   Bâlciul Tradițional,  manifestare populară la care participă, în fiecare an, foarte multe persoane.

După cum ni s-a comunicat din partea ISU Giurgiu, pentru ca evenimentele să se desfășoare în condiții de siguranță, din această după-amiază, o autospecială de stingere a incendiilor se va afla în zona adiacentă Parcului Tineretului. Pompierii vor fi pregătiți astfel să intervină în orice clipă, în cazul producerii unor situații de urgență.

Amenajările temporare din bâlci vor fi și ele în atenția inspectorilor de prevenire, astfel încât acestea să respecte condițiile de securitate la incendiu.

Pentru un plus de siguranță, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri preventive ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu; nu aruncați la întâmplare resturile de țigară sau bețele de chibrit aprinse pentru că pot incendia vegetația uscată din apropiere; nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranți; în cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți locul în care vă aflați, în mod organizat; supravegheați în permanență copiii cu care intrați în Bâlci.

(Jurnal)