Cei care vor să  ajungă  în Bulgaria vor fi nevoiți să  aibă cu ei un test COVID negativ. La acest moment nu se  poate intra decât prin 3 puncte de frontieră

0
231

O veste importantă pentru giurgiuveni și nu numai. După cum anunță Ministerul de Externe, cei care doresc  să meargă în țara vecină, Bulgaria trebuie să dețină  un test PCR negativ pentru COVID și pot trece  numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Vama Veche-Durankulak şi Calafat-Vidin. 

În schimb, conform acelorași surse, persoanele care se încadrează în excepţiile de la măsura prezentării testului pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România prin toate punctele de trecere a frontierei.

 Comunicatul mai precizează că de la această măsură obligatorie a prezentării unui test PCR negativ sunt  exceptate persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria: şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri;  membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; lucrătorii transfrontalieri și  membrii echipajelor navale.

Pentru românii care au probleme pe teritoriul Bulgariei, vor putea solicita asistenţă consulară la telefonul Ambasadei României la Sofia: 0035929712858 şi 0035929733510.

(Jurnal)