Noi date în cazul hoților ce au spart depozitul de mărfuri confiscate, al IJP Giurgiu… Se bănuiește că autorii ar fi  chiar angajați ai Poliției Giurgiu!

0
1912

Zilele trecute scriam despre un eveniment  ce a uimit, prin îndrăzneala lui, opinia publică și a ridicat multe semne de întrebare în privința siguranței cetățeanului la Giurgiu. Relatam faptul că un grup de hoți ar fi spart depozitul cu lucruri confiscate al Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, din strada Gheorghe Doja,  de unde au furat mai multe lucruri…

De atunci și până la această dată anchetatorii au ajuns la concluzia că hoții ar  fost ajutați din interior!  Așa se face că în cursul acestor zile mai mulți polițiști, angajați ai IPJ Giurgiu,  au fost aduși la audieri.

Conform datelor anchetatorilor , în  depozit se găseau bunuri confiscate din Vama Giurgiu, în lunile decembrie 2020 și  ianuarie 2021.

Totodată se presupune că hoții au ridicat lucrurile sustrase cu mai multe mașini,  cantitatea obiectelor fiind considerabilă ( cu predilecție, parfumuri și lucruri vestimentare), printre care și uniforme de poliție cât și o serie de documente.

 Deși în clădirea  din care a avut loc furtul se aflau și ame de foc, hoții nu au fost interesați de acestea, conștienți probabil că sunt mult mai greu de valorificat. O bănuială a faptului că cei ce i-au ajutat pe hoți sunt angajați ai Poliției este și faptul că nu s-au găsit urme de forțare, pentru a intra în clădire. Astfel ajungem la ipoteza că hoții au acționat la…”pont” sau că totul a fost bine plănuit dinainte, cât timp sistemele de atenționare nu funcționau , iar clădirea nu este prevăzută cu camere de spraveghere.

Ciudat este  însă că de la locul furtului a dispărut  și un câine de pază ceea ce ne face să bănuim că  patrupedul îl cunoștea bine, probabil după miros, pe cel ce l-a luat fără ca acesta să  facă zgomot.

Evenimentul , așa cum menționam încă de la început, cu totul deosebit, a intrat în atenția Ministrului de Interne care a  solicitat Corpului său de control, o anchetă  minuțioasă.

(Jurnal)