Impozitele și taxele încasate de la cetățeni se duc, pe salariile bugetarilor, în proporție de 85%! (VIDEO)

0
303

În fiecare lună, sute de milioane de lei  merg în buzunarele salariaților din sectorul bugetar, după calculele Ministerului de Finanțe, adică 85%, în fiecare lună!

Pe lângă salariul de 12.000 de lei, un secretar general din Ministerul Educației primește un spor de mediu toxic , de peste 1.300 de lei.

Așa cum vă menționam într-un material anterior, instituția Avocatului Poporului primește, în mod halucinant, un spor de praf… Probabil pentru praful după tobă! Până și șoferul acestei instituții primește un spor de condiții vătămătoare, în valoare de 650 lei, ce i se adaugă salariului lunar de 6.000 lei.

Sporurile pentru condiții vătămătoare, după ce au explodat în guvernarea PSD, ele s-au triplat în diverse ministere, în ultimii doi ani.

Întorcându-ne la salarii, citeam pe burtiera unei televiziuni că la Spitalul din Târgul Jiu, o spălătoreasă primește un salariu de 5.600 lei/lună, o infirmieră – 8100 lei, iar o moașă șefă, nici mai  mult , nici mai puțin decât 24.000 lei! De parcă ar moșii o herghelie de tauri cu tot cu grajduri! Pentru că e încă loc destul, după cum observăm, propunem să înființați și un departament de pețitoare…

Lăsând gluma la o parte sunt și salariați care primesc bani fără să presteze nicio activitate, ca de exemplu, într-un spital de Covid, din Lețcani, județul Iași, unde 40 de salariați vin în fiecare zi  la servici, deși în spital nu se mai găsește niciun pacient bolnav, de câteva luni!?

Poate ar trebui să ne gândim dacă nu cumva acești bani, ”fără număr, fără număr”, ce provin din taxele și impozitele noastre, nu reprezintă decât o șpagă a politicienilor ce doresc să își fidelizeze o masă cât mai largă de alegători, din rândul căreia fac parte atât copiii, soțiile, rudele lor, dar și prietenii, partenerii de afaceri și nu în ultimul rând amantele…

În consecință, ce ar putea face un Guvern ( după ce dă la o parte cei 85% dedicați salariilor bugetarilor), cu doar 15%, bani rămași pentru investiții?

Dacă la început tot mai mulți își doreau să lucreze în mediul privat, astăzi oricine jinduiește după un post de funcționar public ce îi poate aduce o grămadă de bani, sporuri, bonuri de masă și chiar tichete de vacanță.

După mai bine de treizeci de ani ne plângem că nu avem încă infrastructură, că nu avem căi ferate sigure, că nu avem decât câteva bucățele de autostradă, în timp ce doar cheltuim cu salariile bugetarilor de lux ai României.

În loc de concluzie, am parafraza un bine-cunoscut slogan politic, spunându-vă: Aici sunt banii dumneavoastră, domnilor salariați ce nu lucrați la stat!

(City ZEN)