Tradiționalul bâlci de Sfântă Maria organizat în municipiul Giurgiu adună, an de an, mii de oameni veniți de prin toate colțurile județului, dar și numeroși comercianți.

Așa cum ne-au comunicat, polițiștii giurgiuveni „vor fi la datorie”, asigurând un climat de ordine și siguranță publică, dar asta nu înseamnă că cetățenii nu trebuie să respecte la rândul lor niște reguli civice și de bună cuviință.

În acest weekend polițiști giurgiuveni vor fi angrenați în activități pentru menținerea climatului de normalitate și preîntâmpinare a oricăror incidente de natură a afecta manifestările prilejuite de acest eveniment.

În locurile aglomerate vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, a tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje și din buzunare.

 Dar pentru ca totul să se desfășoare fără evenimente neplăcute polițiștii vă recomandă:

– pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni, să nu purtați la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenția persoanelor rău intenționate;

– să nu vă lăsați eventualele bagaje nesupravegheate;

– în cazul în care sunteți însoțiți de copii, să le acordați o atenție deosebită, deoarece aceștia se pot rătăci cu ușurință.

Având în vedere că locurile aglomerate constituie mediul propice săvârșirii unor fapte antisociale, pentru a preîntâmpina producerea oricăror evenimente, recomandăm participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine.

(Jurnal)