Ce telefoane nu vor mai avea acces la WhatsApp din 2020

0
376

WhatsApp a făcut un anunț care va afecta milioane de utilizatori de telefoane mai vechi, pentru că mulți nu vor mai avea acces la platformă.

Aplicația de mesagerie face o schimbare care va afecta o parte a utilizatorilor. Din 2020, unele telefoane mai vechi nu vor mai putea fi folosite pentru a trimise mesaje către cunoscuțți pe platforma deținută de Facebook.

În ceea ce privește sistemul de operare Android, schimbarea se aplică la telefoanele care rulează o versiune mai veche de 2.3.7.  WhatsApp pentru iPhone necesită iOS 9 sau o versiune mai nouă. Pe iOS 8, nu mai poți crea conturi noi sau reverifica conturile existente.

2020.

Pe de altă parte, aplicația nu va mai fi disponbilă pentru niciun telefon care are Windows ca sistem de operare. Această schimbare intră în vigoare din 31 decembrie 2019. Asta înseamnă că odată intrați în 2020, utilizatorii telefoanelor cu Windows nu vor mai putea trimite mesaje pe platformă.

De ce telefoanele mai vechi nu vor mai avea acces la WhatsApp

Aplicația oprește în mod regulat suportul pentru dispozitivele mai vechi, obligând utilizatorii să fie la zi, dacă doresc să continue să folosească platforma.

Dacă ne uităm la următorii șapte ani, dorim să ne concentrăm eforturile pe platformele mobile pe care majoritatea oamenilor le folosesc”, spune WhatsApp.
Deși aceste dispozitive mobile au fost o parte importantă din povestea noastră, acestea nu oferă genul de capacități de care avem nevoie pentru a extinde funcțiile aplicației noastre în viitor. Aceasta a fost o decizie grea pentru noi, dar cea potrivită pentru a oferi oamenilor modalități mai bune de a păstra legătura cu prietenii, familia și persoanele dragi care folosesc WhatsApp”, mai explică aceștia.