Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat dacă după instituirea stării de alertă vor rămâne în vigoare restricțiile legate de circulația între orașe. 

„Vor fi permise drumețiile, sporturile individuale, mersul cu bicicleta, pescuitul. Oamenii o să poată avea activități, să se bucure de natură, să se bucure de primăvară, de vară, dar în același timp, trebuie să respecte măsurile de izolare, de distanțare socială, de igienă personală, pentru că acest virus nu ia vacanță în 15 mai„, a declarat Marcel Vela, în direct la B1 TV.

Întrebat concret dacă cineva poate pleca după 15 mai, la munte, ministrul Marcel Vela a răspuns ferm : „Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, ”în perioada de…”, ”până în perioada de…” și se duce. Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului. Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea”, a completat el. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că se analizează ca, după 15 mai, când urmează să se introducă starea de alertă, să nu mai fie nevoie de declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate.

Marcel Vela a declarat, luni, că se analizează ca, odată cu încheierea stării de urgenţă şi introducerea stării de alertă, să nu mai fie nevoie de declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate.