Ce se întâmplă în Punctul de Frontieră de la Giurgiu în perioada 12-15 august…! Ce va funcționa în PTF Giurgiu, în toată această perioadă…

0
650

Măsuri dispuse la nivelul I.T.P.F. Giurgiu  pentru perioada 12-15.08.2023

 Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, din experiența anilor anteriori, ne așteptăm la o creștere considerabilă a numărului de persoane și mijloace de transport care vor tranzita frontiera prin P.T.F. Giurgiu, fapt pentru care aducem în atenţia participanţilor la trafic câteva precizări și recomandări.

Astfel, în această perioadă, vor fi la datorie peste 400 polițiști de frontieră, cu peste 100 de mijloace de mobilitate terestră și navală care vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ și eficient, se mențin în continuare măsurile dispuse de la începutul sezonului estival,  respectiv de suplimentare a numărului polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, și suplimentarea  arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului.

Întrucât în această perioadă se înregistrează temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul prin punctul de frontieră este unul foarte ridicat pe perioada weekend-urilor, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, autorităţile locale au instalat în PTF Giurgiu un punct de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate la sfârşit de săptămână, în caz de nevoie.

Reamintim faptul că la granița cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa si PTF Dobromir

  • pe raza jud. Călăraşi: PTF Călăraşi

  • pe raza jud. Giurgiu: PTF Giurgiu,

  • pe raza jud. Teleorman: PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea,

  • pe raza jud. Dolj: PTF Calafat.

Alte recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:

– pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, inclusiv documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară;

– verificarea condiţiilor de călătorie;

– consultarea  aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care  prezintă o  estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.   

În încheiere, polițiștii de frontieră iurgiuveni doresc să vă reaintească faptul că sunt permanent la datorie și, profitând de acest moment, doresc să vă ureze prin intermediul cotidianului nostru , din partea întregului personal al  I.T.P.F. Giurgiu:

LA MULȚI ANI  celor ce urmează să-și sărbătorească ziua onomastică de Sfânta Maria!

Sursa: Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu – Inspector de poliție Stan Raluca