Masca textilă nu mai este acceptată ca mijloc de protecție! Care sunt cele permise…

0
340

Zilele trecute o modificare importantă a Comitetului pentru Situații de Urgență se referă la Masca de protecție. Aceasta nu numai că redevine obligatorie în  spațiile publice  dechise, ci mai mult de atât, măștile textile nu vor mai fi considerate suficiente, așa că cei ce vor fi prinși cu așa ceva riscă să fie amendați.

Măștile permise de acum încolo sunt cele chirurgicale, simple sau de tipul FFP 2, pe care le veți putea achiziționa din farmacii.

O altă recomandare a membrilor CNSU, ținând cont de faptul că varianta ”Omicron” este mult mai contagioasă,  este aceea  ca angajații din instituțiile critice ( publice) să își facă teste săptămânal.

Infectarea în masă a celor care lucrează în instituții  cheie ar putea să ducă la blocaj, spun specialiștii, din cauza izolării acestora prin carantinare.

Pentru a intra în instituțiile publice se menține în continuare obligativitatea de a prezenta un certificat verde de vaccinare, testare sau de trecere prin boală.

La rândul lor, Restaurantele pot folosi circa 50% din capacitate la o incidență sub 3 la mie și  30% din capacitate, la o incidență de peste 3 la mie și evident clienții să poarte certificat.

În cazul competițiilor sportive, accesul spectatorilor pe stadioane sau în sălile de sport se face la limita a 50% din locuri la o incidență de sub 1 la mie și la 30% capacitate în cazul unei incidențe de peste 1 la mie.

Aceleași condiții sunt impuse la cinematograf, spectacole sau la teatru.

(Jurnal)