Cu circa două săptămâni în urmă, semnalam faptul – reclamat de mai mulți cititori ai publicației noastre – că în incinta magazinului Mega Image de lângă Lidl persistă un miros îngrozitor care îi pune pe fugă pe clienții magazinului. De aceeași problemă se plângeau, la vremea aceea, și angajații centrului comercial, însă nimeni nu știa de unde provine problema.

După apariția materialului pe site-ul jurnalgiurgiuvean.ro, primii care au reacționat au fost cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu.

Într-un document transmis pe adresa redacției noastre, se precizează:

„În urma verificărilor efectuate, aspectele reclamate s-au confirmat, în magazin existând un miros persistent de canalizare, provenit de la scurgerile vitrinelor frigorifice din zona Gastro și a preparatelor refrigerate vrac, iar prin faptul că operatorul economic nu a luat nicio măsură de remediere, acesta nu s-a asigurat că oferă consumatorilor produse sigure și care respectă condițiile calitative prescrise, motiv pentru care a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale privind protecția consumatorilor. Până la data definitivării controlului (în termen de 5 zile), operatorul economic a luat măsuri pentru remedierea situației, fiind efectuate operațiuni tehnice specifice de către operator autorizat, astfel încât situația a fost remediată”, se mai arată în documentul celor de la Protecția consumatorului.

(Jurnal)