Ce proiecte se derulează, şi ce fonduri au fost accesate pentru acestea

0
381

Primarul Nicolae Barbu a prezentat ieri, în conferinţă de presă, un bilanţ estimativ al proiectelor derulate în ultimii doi ani din surse europene, naţionale sau proprii, dar şi al celor aflate în prezent în contractare sau în pregătire.

De exemplu, pentru modernizarea oraşului, valoarea proiectelor din surse europene se ridică la aproximativ 36 milioane de euro, iar a proiectelor din surse naţionale şi proprii, peste 3 milioane euro.

„Am putea aminti aici portul trimodal în valoare de 15,5 milioane euro, recompartimentarea blocului C2 din cartierul Tineretului, sistematizarea pe verticală a ansamblului de blocuri 240 garsoniere ICMUG şi a PT 15, pista de atletism din parcul Steaua Dunării, investiţii pentru extinderea reţelelor de canalizare şi de alimentare cu apă, parcări etc”, spunea primarul Barbu.

La categoria Giurgiu-oraş verde, investiţiile din fonduri europene ce vor fi făcute pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidenţiale, administrative şi de învăţământ şi a sistemului de iluminat se ridică la peste 23 mil. euro.

La capitolul cultură-turism-educaţie, un proiect european pe INTERREG V-A, aflat în faza de contractare, vizează punerea în valoare a ruinelor Cetăţii Giurgiu.  De asemenea, municipalitatea are în pregătire, pe Programul Operaţional Regional, amenajarea unor spaţii de agrement adiacent Veriga, îmbunătăţirea infrastructurii şcolare pentru Şcoala Gimnazială Sf. Gheorghe şi Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, modernizarea grădiniţelor Căsuţa Fermecată şi nr. 3 etc.

(JGR)