Zilele trecute, întrebat de jurnaliștii cotidianului nostru de ce  crede el că moțiunea a eșuat , președintele PNL Giurgiu, Marin ANTON, ne-a spus: Moțiunea de cenzură trebuia depusă .  Cred că PNL putea să negocieze mai mult și să facă mai mult pentru trecerea moțiunii. Eu unul aș fi negociat mult mai mult cu Victor Ponta, care putea să ia mult mai mult de la PSD, dând o lovitură în  sânul   social democraților. Cele mai tari lovituri sunt cele care se dau din interior , iar Ponta putea face asta…Trebuia negociat pe posturi, pe un viitor Guvern, pe influențe, pe orice… și am fi  obținut ceva.

Politica înseamnă și compromis,  cât și lucruri care la un moment dat ți se par imposibil de realizat. Cred că acest moment nu s-a gestionat așa cum trebuia. Din punct de vedere politic s-a  obținut însă efectul scontat de a atrage atenția că PSD minte foarte mult, că a promis foarte mult și nu a realizat decât foarte puțin, că din punct de vedere economic suntem un dezastru, că infrastructura e la pământ și multe, multe altele…Nu se construiește niciun kilometru de autostradă, Roborul este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, motorina și benzina este cea mai scumpă din Europa, în timp ce câștigurile nete ale românilor ,  ținând cont de inflație,  sunt mai mici decât înainte ca PSD să preia guvernarea…

Dacă îmi dați un obiectiv realizat în ultima perioadă în Giurgiu sau în România,  eu vă dau mâna! Astea sunt datele economice ale guvernării PSD. Suntem în pragul unei crize, care va fi foarte greu de dus la capăt pentru cine va rămâne în viitor să o gestioneze. Ea este generată de proasta guvernare și  de modul prost de administrare a banilor publici –a încheiat președintele PNL Giurgiu.

(Jurnal)