1profesoriPrimul document de acest tip, aflat acum în dezbatere publică.

Conform acestuia profesorii nu vor mai putea accepta cadouri de la părinți sau elevi și sunt obligați să raporteze eventualele cazuri de plagiat ale colegilor de cancelarie. Proiectul prevede o serie de valori și norme de conduită ale profesorilor, cum ar fi: denunțarea oricăror forme de violență asupra elevilor, interzicerea hărțuirii și a relațiilor sexuale cu ei, precum și încurajarea toleranței și a diversității.

Asupra unui singur punct părțile implicate nu au căzut deocamdată de acord. Cel mai disputat aspect al acestui document se referă la meditațiile pe care profesorii le acordă propriilor elevi de la clasă. Dacă părinții doresc interzicerea completă a acestor practici, în actuala forma a proiectului ele sunt interzise doar dacă se fac prin constrângere.

Conform codului etic, în relația cu părintii, profesorii trebuie să respecte confidentialitatea informațiilor și dreptul la viață privată, iar în relația cu colegii de cancelarie trebuie sa fie solidari cu ei în situatii în care interesul comun este binele educației, dar și să semnaleze eventuale fraude intelectuale și plagiatele.

(Jurnal)

2 COMENTARII

  1. Ma umfla rasul.poate dnii profesori merg pe la …ore.in colegiile nationale sepentru face carte adevarata.dar in asa zisele colegii tehnice….cancii.elevii nu vin. Absentele nu se pun toate. Profii nu merg la ore.directorul e numit ,concret, politic ..psd ist….elevii vin cu tinuta zdrentuita, piercing, etc etc …profa ce mai are 2 ani pana la pensie nu vre ..reforma! Ce …vreti sa ramana pe drumuri!? Sa vezi cate o baba profesoara de 128 de kg….bena cu..glanda.pai bine mai nene, ai stat la caldurica, 4 ore la catedra si te ai ingrasat in halul asta, ca deabia mai mergi.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.