Ce jachete de damă să porți iarna aceasta? Tendințele modei dintr-o privire?

0
267
Ce jachete de damă să porți iarna aceasta? Tendințele modei dintr-o privire?

Iarna este un anotimp minunat și este foarte important să te bucuri pe deplin de momentele frumoase pe care aceasta ți le oferă. Pentru asta ai nevoie de îmbrăcăminte corespundatoare care să te protejeze de intemperii, de vânt și ploaie, și care să îți acorde confortul termic ideal.

Specialiștii recomandă ca iarna să ai 3 straturi de haine, potrivite, astfel încât să nu simți neplăcerile vremii. Primul strat trebuie să fie cel de corp, izolator, de preferat din fibre naturale care să te ajute să păstrezi o temperatură constantă. Al doilea strat trebuie să fie unul călduros, o jachetă subțire de fleece sau un hanorac. Apoi stratul de exterior trebuie să fie cel care protejează de vânt și de ploaie. Acest ultim strat are o mare importanță în confortul tău.

Cum alegi jacheta potrivită pentru iarna aceasta?

Pe lângă faptul că vrei să te protejeze de frig, o jachetă trebuie să arate bine și să se potrivească stilului tău. Este subînțeles faptul că în garderoba ta vei avea mai multe jachete, în funcție de contextele în care le vei purta. Poți să arunci un ochi după o geaca dama pe answear.ro. Trebuie întotdeauna să ai o jachetă potrivită pentru activități în aer liber, sporturi de iarnă, drumeții. Aceasta trebuie să fie izolată bine, impermeabilă și suficient de ușoară încât să îți ofere libertate de mișcare. Apoi mai sunt gecile pentru oraș. Acestea trebuie să fie potrivite pentru o sesiune de cumpărături, pentru o ieșire în oraș la masă sau efectiv pentru plimbări scurte prin centrul orașului.

Pentru asta ai nevoie de o geacă subțire, dar care să îți ofere confortul termic necesar. Pentru birou sau pentru evenimente mai deosebite, propunerea noastră este un palton. Acesta va avea capacitatea de a-ți oferi confort termic și eleganță. Paltoanele din lână sunt renumite pentru modul în care țin de cald și nu permit transferul de căldură, astfel încât să beneficiezi de o temperatură constantă.

Geci şi paltoane Dama

Ce caracteristici trebuie să aibă o geacă bună pentru iarnă și cum o întreținem corect?

Atunci când alegi o geacă de iarnă trebuie să ții cont de niște specificații importante, pe care le vei regăsi pe eticheta produsului. În primul rând coloana de apă, aceasta reprezentând cantitatea de apa la care rezistă materialul înainte să înceapă să se scurgă. Este reprezentată în mm și stabilită în urma unui test de laborator.

De preferat să alegi o geacă cu 10000 mm, însă nici aceasta nu te asigură 100% că nu te vei uda, acest lucru depinzând de cât de mult plouă și de felul în care au fost realizate cusăturile. O altă caracteristică o reprezintă umplutura. Se preferă umplutura din puf de gâscă sau de lebădă, fibra de bambus sau lâna. Este important să știi că umplutura din puf, deși este preferată în cele mai multe cazuri, funcționează foarte bine pe vreme uscată. Pe vreme umedă, penele și puful se lipesc între ele și atunci se reduce stratul izolator.

Pentru a știi cum să îți îngrijești hainele astfel încât să te bucuri cât mai mult de ele, este foarte important să respecți indicațiile producătorului de pe etichetă. Chiar și atunci când îți iei niște papuci de casă de pe https://answear.ro/k/femei/incaltaminte/papuci-de-casa acorzi importanță îngrijirii lor.

În cazul gecilor este mai serioasă această activitate pentru că de ea depind confortul tău termic și siguranța ta. Dacă nu crezi că te descurci cu întreținerea corespunzătoare a acestora, poți să apelezi la serviciile unor curățătorii care vor știi exact cum să curețe gecile în așa fel încât să își păstreze proprietățile. Sau poți încerca detergenții speciali din magazinele cu articole sportive, destinați echipamentelor pentru iarnă.