Înainte de anii ’90, în perioada bună, în care se mai găseau mezeluri proaspete, în căutatul parizer, savurosul polonez, în safalade, francfurter și cârnăciorii extra, în afară de carne de porc se adăugau condimentele de bază și cam atât: piper, boia, nucșoară, usturoi, toate trase în mațe naturale de vită, porc sau de oaie.  (Sursa: STAS 3062-63)

Astăzi, la distanță de peste 3 decenii, jumătate din parizerul analizat conţine piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii şi până la 19 aditiv, în timp ce 73% din parizerul analizat are gust intensificat cu monoglutamatul de sodiu şi este colorat cu extract de… gândaci!

Și nu în ultimul rând amintim de savuroșii crenvurști, slăbiciunea multora dintre consumatori, 42% dintre cei analizați fiind colorați cu carmin!

În consecință, atenție atunci când doriți să consumați mezeluri… Uitați-vă bine pe etichete, să vedeți ce minuni băgați în stomac! Poftă bună!

 (Jurnal)