La data de 23 iulie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu- S.A.E.S.P. au organizat, în județul Giurgiu, două acțiuni pe linie de arme și substanțe periculoase.

În urma controlului efectuat la o societate comercială cu punctul de lucru în municipiul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au descoperit 8.437.800 de kilograme de îngrășăminte chimice de diverse tipuri, în valoare totală de aproximativ 42.180.000 de lei, depozitată necorespunzător, fără ca societatea să dețină pentru acest punct de lucru, autorizație de mediu, sistem de pază sau supraveghere video.

În acest caz sunt acum efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

În aceeași zi, la controlul efectuat la locuința unui bărbat din comuna Vânătorii Mici, județul Giurgiu, s-a constatat faptul că acesta deținea ilegal o armă de vânătoare, tip semiautomat, cu alice și 22 de cartușe letale cu alice, calibru 12, cel în cauză neîndeplinindu-și obligația depunerii lor la un armurier autorizat în termenul prevăzut de lege.

Ca urmare a dispunerii măsurii complementare de anulare a autorizării dreptului de port și folosire, dispusă printr-o sancțiune contravențională privind păstrarea și asigurarea armelor și munițiilor fără respectarea prevederilor legale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea confiscării, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor

(Jurnal)