La data de 23 iulie a.c., polițiștii rutieriști din cadrul I.P.J. Giurgiu au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cât și pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră.

Astfel, a fost organizată o acțiune în scopul depistării persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul activităților, polițiștii rutieri au folosit aparatele alcooltest și drug test, fiind constatată în flagrant delict o singură infracțiune.

Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din Giurgiu care, la data de 23 iulie , ora 22:05, circula la volanul unui utoturism ,pe bulevardul Bucuresti ,  aflându-se sub influența substantelor psihoactive.

Conducătorul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța amfetamină, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Având în vedere temperaturile ridicate, polițiștii le-au adresat totodată  șoferilor opriți în trafic și câteva recomandări pentru o deplasare în siguranță pe o asemenea vreme caniculară.

Acțiunile polițiștilor rutieri, atât cele în scop preventiv, cât și cele pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, vor continua și în perioada următoare.

Polițiștii recomandă participanților la trafic să conducă cu prudenţă, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și să respecte legislația rutieră ,  uzând permanent  de politețea rutieră.

(Jurnal)