Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 1.000 de articole susceptibile a fi contrafăcute – textile, încălțăminte și parfumuri, pe care doi cetățeni turci și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit într-un microbuz și în două autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 997 articole textile, încălțăminte și parfumuri, acestea fiind susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 21și 36 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să comercializeze produsele sau să le ofere cadou și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 131.700 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.