La numai câteva ore de la încheierea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, în urma înfrângerii în interiorul Partidului Social Democrat se reconfigurează un nou pol de putere și totodată se coagulează taberele pretendenților la șefia PSD.

După ce Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Mihai Fifor au atacat-o pe Viorica Dăncilă iată că și liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău are o declarație fermă în privința Vioricău Dăncilă.

Liderul giurgiuvean a declarat, luni, că partidul ”trebuie să aibă un nou început” și că persoanele care au condus campania electorală ”să aibă bărbăția să își asume” eșecul din alegerile prezidențiale.

Cred că Partidul Social Democrat are capacitatea de a-și crea anticorpi, de a lua o decizie în interiorul partidului. Trebuie să fim lăsați noi din interior să facem acest lucru. Cei care au condus campania electorală să aibă bărbăția să își asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcționa așa, și pune de azi pe mâine niște oameni care efectiv nu cunosc organizarea și modul de a face politică”, a mai spus , la Digi24, senatorul Niculae Bădălău.

Liderul PSD Giurgiu a mai spus că cei care au condus campania electorală să își asume acest eșec. „În politică există un singur act – demisia. Sau alegeri, un congres. Alte soluții nu avem. PSD trebuie să aibă un nou început. Asta e clar”, a mai spus senatorul PSD.

Voci din interiorul PSD se cunoaște faptul că Niculae Bădălău își dorește funcția de secretar general al partidului, un loc pe care așa cum spun mulți, îl merită cu prisosință, mai ales după ce de când a preluat această filială, județul Giurgiu a fost aproape în permanență susținător PSD. În privința viitorului lider al PSD, se vehiculează deocamdată numele lui Marcel Ciolacu.

După cum se observă, rezultatul slab înregistrat de Viorica Dăncilă va trebui decontat , pesediștii cerând insistent „o analiză serioasă” și „un nou început în PSD”. În acest timp Viorica Dăncilă refuză cu încăpățânare o demisie de onoare, solicitând, expres, un congres în care să se ia o decizie în acest sens.

(Jurnal)