1481705982307-5114989-s4Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunși într-un automarfar încărcat cu măsline, doi tineri din Afganistan şi Siria, care intenționau să intre ilegal în România.

Cei doi, împreună cu șoferul, au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, conform protocolului încheiat cu ţara vecină, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

             În data de 14.12.2016, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean turc, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia. Mijlocul de transport era încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu măsline din Turcia cu destinația România.

            În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport de către echipa comună formată din polițiștii de frontieră români și bulgari, aparatul pentru detectarea CO2 a indicat valori peste nivelul normal. De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat că prelata din partea superioară a remorcii este tăiată.

            Astfel, s-a procedat la verificarea amănunţită a camionului, ocazie cu care printre marfa transportată au fost descoperite două persoane de sex masculin, fără documente de călătorie asupra lor.

            La cercetări, acestea au declarat că se numesc Latif U. și Ali S., ambii în vârstă de 27 ani, din Afganistan, respectiv din Siria.

             Conducătorul auto a declarat că nu are cunoștință despre faptul că în camion se aflau ascunse cele două persoane.

            Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane împreună cu șoferul și camionul au fost preluați de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

                         Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –