Ce au descoperit polițiștii de frontieră printre bagajele aflate în două autocare controlate la Vama Giurgiu

0
263

„Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unor controale efectuate asupra unor autocare, mai multe articole vestimentare și de parfumerie, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 07.10.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni, din cadrul S.T.P.F. Giurgiu și P.T.F Giurgiu, au oprit pentru control, două autocare, aparținând unor firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă al autocarelor, printre  bagaje, 376 articole vestimentare și 175 de parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 47 de ani și unui cetățean român, în vârstă de 37 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de 125.550 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, precizează Compartimentul purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)