Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a patru mijloace de transport, mai multe colete ambalate în saci din plastic, care conțineau 1394 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Produsele aparțineau unor cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani.

„În perioada 04- 07.02.2022, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra mai multor mijloace de transport, însă în patru dintre acestea  – trei autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România și într-un autoturism – polițiștii au descoperit, printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în saci de plastic.

În urma controalelor amănunțite, polițiștii au stabilit că sacii conțineau bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora au rezultat 319 articole vestimentare, 203 perechi de încălțăminte tip sport, 30 de articole de marochinărie și 842 de parfumuri, care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

La cercetări a rezultat faptul că produsele sus-menționate aparțin unor cetățeni străini, trei turci și un bulgar, cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani.

Bunurile, în valoare de aproximativ 232.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști la sediul S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”- comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)