Tăriceanu, Ciolacu și Ponta îi cer ministrului de interne să comunice numărul românilor sosiți în ultima săptămână din Italia și Spania, câți sunt menținuți în carantină și numărul celor trimiși la izolare.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul Pro România, Victor Ponta îi cer ministrul de interne, Marcel Vela, să comunice numărul românilor sosiți în ultima săptămână din Italia și Spania, câți sunt menținuți în carantină și numărul celor trimiși la izolare.

În interpelarea postată pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta cei trei precizează că așteaptă răspuns scris în 48 de ore.  Ponta a postat și un scurt filmuleț din Vama Nădlac, care ar fi fost realizat sâmbătă, în care se văd cozi de mașini la intrarea în țară. 

 În baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului si a legislatiei în vigoare va rugam sa ne comunicati în cel mai scurt timp următoarele date :

  1. Numărul total de cetateni care un intrat pe teritoriul României în perioada 21 – 28 Martie a.c.
  2. Numarul de cetateni care au declarat la momentul intrarii sau au fost depistati ulterior de catre autoritati ca venind din Italia si Spania.
  3. Numarul de cetateni ( dintre cei mentionati la pcr 1 si 2) mentinuti în carantina – si numarul celor trimisi în izolare la domiciliu.

Asteptam raspunsul dvs. scris în cel mult 48 de ore .

Având în vedere conditiile speciale de functionare a Parlamentului în aceasta perioada va solicitam sa acceptati această forma electronica de transmitere a interpelarii ”, se mai precizează în interpelare.

(Jurnal)