Sute de kilograme de materiale pirotehnice, fără documente legale, au fost descoperite în dimineaţa de 16 august, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Concret, au fost descoperite şi confiscate un număr de 45.600 de cutii cu materiale pirotehnice, a căror valoare este de 4.000 de lei, pe care un cetăţean bulgar în vârstă de 46 de ani a încercat să le introducă în ţară fără a deţine autorizaţiile necesare. 

Bulgarul ascunsese cutiile cu petarde (76 de baxuri) în microbuzul pe care îl conducea. Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cutiile cântăreau 684 de kilograme, şi urmau a fi comercializate pe teritoriul ţării noastre. Mai mult, bulgarul a declarat că nu avea habar de faptul că, pentru a introduce în ţară asemenea obiecte, este obligat să deţină o serie de autorizaţii specilae. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar ofiţeri din cadrul SPF Giurgiu au confiscat cele 45.600 de cutii cu petarde, în vederea continuării cercetărilor. 

(Jurnal)