Cursurile încep în 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie. Semestrul I se va încheia în 20 decembrie, iar al doilea semestru începe în 13 ianuarie, scrie News.ro.

Pentru profesori, anul şcolar 2019-2020 începe pe 1 septembrie şi se încheie pe 31 august, având 35 de săptămâni. Pentru elevi, cursurile încep pe 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie. Practic, primul semestru se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, iar semestrul al doilea va începe imediat cu revenirea elevilor la cursuri. A dispărut vacanţa intersemestrială din februarie, care anul acesta a fost în perioada 2 – 10 februarie. Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile în 5 iunie, iar cei de clasa a XII-a şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă vor încheia cursurile în 29 mai.

Școala Altfel…

Anul şcolar nu va mai fi la fel de fragmentat ca până acum. Astfel, semestrul I se va încheia în 20 decembrie, când începe vacanţa de iarnă. În săptămâna 26 noiembrie octombrie – 3 noiembrie, preşcolarii şi copiii din clasele primare vor avea vacanţă. Semestrul al II-lea începe în 13 ianuarie şi se încheie în 12 iunie, iar vacanţa de primăvară va fi în perioada 4-21 aprilie. Programul „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 20 mai 2020, pe o perioadă de cinci zile lucrătoare, care să nu coincidă cu aceea a tezelor.

Sursa: News.ro