Ministrul Educaţiei a anunţat că, în unele judeţe, controalele la şcolile postliceale sanitare au început deja, în altele încă nu, din cauza personalului insuficient, însă nicio unitate de acest gen nu va scăpa neverificată.

„Vor fi controale în toată ţara. Au început în mai puţine judeţe că atâta personal avem. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situaţie în Suedia. Ne-au contactat şi pe noi la minister şi de aceea verificăm toate şcolile sanitare postliceale. Am vrea nicăieri să nu găsim lucrurile care să fie în derapaj. Toate şcolile postliceale sanitare vor fi verificate. Nu scapă nimeni… în sensul pozitiv al lucrurilor. Dacă sunt lucruri de îndreptat trebuie să fie îndreptate. Să nu credeţi că o şcoală e ţintă, ci că prin procesul de control trec toate şcolile postliceale sanitare”, a spus ministrul.

Sperăm ca acest control să vizeze și orasul Giurgiu, având în vedere că şi aici planează suspiciuni privind modul deficitar în care se simulează pregătirea viitoarelor asistente/ asistenți. Este un bun prilej de a se analiza prezenţa cursantilor, cât şi a profesorilor acestora, pentru a elimina zvonurile sau a confirma realitatea că aceste instituţii eliberează diplome unor cursanţi ce nu frecventează cursurile și că ar exista profesori ce apar doar pe ştatul de plată! Despre eficienta acestor cursuri şi pregătirea temeinică a absolvenţilor există de asemenea multe suspiciuni. Iată de ce va trebui decis în mod clar, dacă această școală este doar o reţea de eliberat diplome fără valoare, obţinute în mod facil contra unor sume de bani, sau dacă cei care predau își fac cu adevărat datoria, nefiind doar o altă sursă de venit pentru aceștia, diplomele fiind eliberate contra cost, pe  criterii preferenţiale.

(Jurnal)