Mulți dintre giurgiuveni se întreabă cu siguranță ce furnizor de energie electrică are cea mai bună oferta pentru ei, la acest moment. O parte dintre companii deja au venit cu discount uri care mai de care „mai atrăgătoare”, iar cetățenii, neștiutori sunt foarte derutați.

ANRE a emis un ordin potrivit căruia clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai buna oferta, fără abonament, si vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențiala cu valoarea cea mai mica. Iată câteva dintre aceste oferte:

Pe acest principiu, Enel oferă clienților săi din Capitala si din regiunea Muntenia Sud o reducere de 3,5% la prețul energiei din serviciul universal, precum si discount uri de 7,5% pentru consumatorii din Dobrogea si de 10,5% pentru locuitorii din Banat, până la mijlocul acestui an.

Preturile pentru piața de serviciu universal sunt 0,340 lei pe kWh pentru Muntenia Sud, și inclusiv pentru județul Giurgiu.

Cea mai mica oferta a Enel, fără abonament, este de 3,5% pentru regiunea Muntenia Sud, care include Capitala și respectiv Giurgiu.

Clienții companiei vor putea decide dacă optează pentru una dintre ofertele disponibile pe piața liberă sau daca rămân pe piața serviciului universal.

Un alt furnizor de energie, CEZ va reduce cu un ban pe kWh, până la mijlocul acestui an, prețul energiei pentru consumatorii casnici care nu și-au schimbat contractul și au rămas în piața de serviciu universal. Adică, dacă ați rămas pe serviciul universal si consumați pe luna undeva la 200 de kWh, atunci aveți o reducere de doi lei.

Astfel, daca prețul de serviciu universal al CEZ este de 0,3415 lei pe kWh, iar oferta standard fără abonament CEZ Rezidențial este de 0,3315 lei pe kWh, discountul oferit este de un ban pe kWh.

Contractarea ofertei concurențiale va putea fi efectuată fără vizite la Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare prin completarea si transmiterea formularului de selecție la cez_crc@cez.ro, iar o copie a noului contract de energie se va trimite clientului, prin canalul de comunicare ales.

Ofertele transmise vor fi însoțite de un formular de selecție. Completarea formularului cu bifarea ofertei acceptate, semnarea si trimiterea acestuia către furnizor reprezintă acordul clientului pentru contractare.

Toți clienții casnici CEZ Vânzare în regim de Serviciu Universal vor beneficia în perioada ianuarie – iunie 2021 de o reducere față de prețul aferent serviciului universal, chiar dacă nu au ales o ofertă. Daca până la data de 30 iunie 2021, clienții nu au optat pentru o ofertă în regim concurențial, acestora li se va aplica tariful standard de serviciu universal.

Clienții săi casnici aflați în regim de Serviciu Universal vor primi în perioada imediat următoare o informare despre stadiul și modificările procesului de liberalizare, precum și trei oferte.

Cele trei oferte sunt CEZ Rezidențial – cea mai mică ofertă concurențiala CEZ Vânzare – fără abonament inclus, CEZ Eficient Standard – oferta concurențială CEZ Vânzare – cu abonament inclus, precum și oferta pentru Serviciul Universal. Ofertele transmise vor fi însoțite de un formular de selecție. Completarea formularului cu bifarea ofertei acceptate, semnarea și trimiterea acestuia către furnizor reprezintă acordul clientului pentru contractare.

Si E.ON Energie Romania a anunțat că va acorda o reducere comercială clienților companiei care, după data de 1 ianuarie 2021, nu au optat pentru încheierea unui contract concurențial pentru serviciul de furnizare a energiei electrice.

În cazul E.ON, prețul de serviciu universal este de 0,340 lei pe kWh, iar oferta fără abonament pe piața concurențială este 0,339 lei pe kWh, așadar reducerea va fi de o zecime de ban.

Reducerea va fi egală cu diferența dintre prețul serviciului universal și prețul din oferta concurențială pe care compania o va transmite în săptămânile următoare clienților săi. Perioada pentru care se va aplica aceasta reducere este de la 1 ianuarie 2021 și până la momentul la care clienții au încheiat un nou contract concurențial, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2020″, spun reprezentanții companiei.

Celor care încă nu au ales o ofertă de pe piața concurențială, E.ON le va asigura în continuare serviciul de furnizare a energiei electrice în baza contractului actual, la prețul din oferta de serviciu universal, valabil pentru 12 luni, de 0,340 lei/kWh, respectiv 0,56338 lei/kWh (cu tarifele reglementate de transport, distribuție și servicii de sistem incluse). În acest preț nu sunt incluse tarifele pentru certificate verzi, contribuție pentru cogenerarea de înaltă eficiență, TVA și acciza.

(Jurnal)