În momentele de răgaz zilnice, după îndeplinirea responsabilităților personale și profesionale, ori în zilele de weekend, este important să te relaxezi. În prezent sunt mai multe posibilități ca niciodată să te destinzi; de la activități sportive, lectură sau socializare la vizionat filme, navigat pe internet sau chat. 

Alte activități cu potențial mare de relaxare și refacere a energiei mentale sunt cele care au caracter ludic, așa cum sunt jocurile video sau cele de noroc. Acestea din urmă se pot practica atât offline, cât și online. Datorită mizei și potențialului de a câștiga bani reali, jocurile de noroc oferă un plus de emoție. Dacă ești nou în lumea gamblingului și vrei să alegi un joc distractiv, este necesar să cunoști câte tipuri de jocuri de noroc există și care sunt caracteristicile lor.

Tipuri de jocuri de noroc

Jocuri de masă

În categoria acestor activități de gambling intră cele care necesită o masă de joc: ruleta, jocurile de cărți și cele cu zaruri. Primul joc presupune ghicirea numărului sau culorii pe care se oprește bila aruncată de crupier în timp ce ruleta se rotește. Posibilitățile de pariere sunt numeroase, de la par-impar la culoare sau la numărul exact.

Pokerul este un alt joc de masă foarte popular, și la cazinourile fizice, și la cele online. Există mai multe variante de joc, însă cea mai populară este Texas Hold’em. Și baccarat și blackjack sunt jocuri de masă atractive, care îmbină simplitatea cu emoția gamblingului intens. 

Sloturi

Sloturile sunt jocuri care au devenit foarte populare în România după 1990. Odată cu apariția variantelor online, ele au devenit accesibile în orice loc în care există o conexiune la internet. „Păcănelele“ online funcționează pe baza inteligenței artificiale, care stabilește simbolurile care apar pe ecran. Dacă anumite simboluri se aliniază, jucătorul obține un câștig.

Alte jocuri

În afară de categoriile descrise mai sus, mai există loteriile, videopokerul, bingo și pariurile sportive, care au caracteristici specifice. De exemplu, loteriile presupun doar noroc, în timp ce pariurile sportive necesită și documentare și capacitate de analiză.

Cum alegi jocul de noroc potrivit pentru tine

Jocuri video sau clasice

Pentru a alege un joc pe placul tău, trebuie să ții cont de specificul acestuia și preferințele tale. Dacă te amuză cele video, cu efecte vizuale și sonore moderne, ca sloturile sau videopokerul, alege-le pe acestea. Dacă preferi jocurile clasice de masă, caută o versiune de blackjack, poker, ruletă sau baccarat.

Simplitate sau complexitate

Răbdarea și timpul disponibil sunt factori care contează în alegerea unui joc. Unele activități de gambling se învață în câteva minute, în timp ce altele necesită studiul regulilor, exercițiu și documentare. De exemplu, există jocuri ca la aparate care sunt atât de intuitive, încât le înveți pe măsură ce joci. Pe de altă parte, la poker ai nevoie de câteva ore pentru învățarea jocului, iar pentru a ajunge la un nivel înalt, trebuie să stai multe ore la masă.

Hazard sau strategie

Toate jocurile de la un cazino presupun noroc, însă unele depind și de abilitățile jucătorului. Cel mai bun exemplu este pokerul, dar și blackjackul necesită gândire și capacitate analitică. Dacă îți plac activitățile de gambling care îți încearcă și aceste abilități, alege jocurile menționate. Dacă preferi jocurile care țin de hazard, îndreaptă-te spre sloturi, loterie sau bingo. Nu uita însă că orice joc de noroc necesită control emoțional. Dacă ești prea absorbit, strategiile sau norocul nu mai funcționează. Joacă responsabil, pentru că gamblingul excesiv are consecințe neplăcute asupra vieții tale.

 

Există numeroase jocuri de noroc pe care le poți încerca dacă vrei să te distrezi. Ține cont de recomandările noastre și le vei putea alege pe cele potrivite pentru tine. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/bar-cocktail-casino-luck-7594224/