Câte filiale are de partea sa fiecare dintre cei doi candidați la șefia PNL?

0
311

Recent s-au încheiat alegerile pentru șefia organizațiilor PNL, iar bilanțul îi este favorabil lui Florin Cîțu, din cele 49 de organizații, 32 s-au declarat susținătoare ale premierului, potrivit unor surselor neoficiale. Cu toate acestea, jocurile nu sunt definitiv făcute pentru congresul din 25 septembrie.

La acest moment alte 5 fiind încă în expectativă nu și-au declarat susținerea, este vorba de organizațiile din Vâlcea, Bihor, Constanța, Brăila și Tulcea.

În prezent, filialele care și-au exprimat susținerea față de Florin Cîțu sunt: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Ilfov, București, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Călărași, Ialomița, Prahova, Teleorman, Buzău, Galați, Alba, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Sector 2, Sector 6, Sector 4.

Absența organizației Giurgiu din lista de mai sus ar duce la concluzia că PNL Giurgiu va merge pe mâna lui Ludovic Orban, deși până în prezent nimeni din filială nu și-a manifestat în mod direct susținerea unuia sau altuia dintre cei doi candidați. Vizita de vineri de la Giurgiu a lui Ludovic Orban ar putea duce însă la concretizarea unei decizii finale sau nu… Așa cum notam nu de mult, Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, spunea că decizia pentru susținerea unuia sau altuia dintre candidați aparține fiecărui membru din cadrul filialei și că el, personal,  nu va influența în niciun fel votul acestora.

După cum se observă, luptele din interiorul PNL pentru funcția de președinte au condus – în mare măsură – la procentele negative din sondajele de opinie care arată că PNL nu reușește să depășeasă PSD și nici să sară peste 26%.

Cu siguranță un rol important în modificarea acestor cifre îl va juca rectificarea bugetară, când este de așteptat ca premierul Florin Cîțu să împartă primarilor banii din Fondul de rezervă.

(Jurnal)