Taximetriștii în România  au o reputație destul de proastă. Asta pentru că de obicei  taximetristul are propriile reguli de circulaţie, nu îi respectă pe ceilalţi și este de cele mai multe ori extreme de agresiv la volan. Unde mai pui că este și obraznic sau nepoliticos uneori cu clienții. Aceasta este percepția  multora dintre cei ce ce folosesc acest mijloc de locomoție.  

Meseria de taximetrist pare ușoară din perspectiva clientului! Ce mare lucru faci? Te urci în mașină și dus ești. Deși șoferia este una dintre cele mai solicitante meserii  care nici nu aduce chiar atât de mulți bani.

Pentru cei curioși, precizăm că în medie, un taximetrist câştigă pe tură între 220 şi 300 de lei, potrivit redactia.ro.

În această profesie câștigurile depind foarte mult de numărul de clienți.  dar și de noroc cât și de vremea de afară. Contează foarte mult însă  și bacșișurile de la sfârșitul curselor.

În orașele aglomerate ( NU și la Giurgiu) mulți șoferi de pe taximetre preferă să lucreze pe turele de noapte, pentru că transportul public e mai aerisit, comenzile sunt pentru trasee mai lungi, deci mai bănoase, iar clienții pot fi dispuși să-ți lase bacșiș mai mare.

(Jurnal)