În acest week-end un eveniment deosebit ne-a atras atenția: căsătoria a doi tineri, Daniel BRUNO cu Ana Maria MARINESCU.

Cei doi s-au cunoscut în Capitală…Ana Maria este educatoare, iar Bruno este, la acest moment, operator de credite la o sucursală a BRD, deși el s-a dedicat încă din anii copilăriei slujirii lui Dumnezeu, așteptând, așa cum mărturisea, ziua când va îmbrăca straiul preoțesc.

”Bruno este un teolog în toată puterea cuvântului” , după cum ne spunea Pr. Liviu Neacșu, parohul Bisericii Sf. Pantelimon, așezământ de cult, din lemn, ridicat în curtea Spitalului județean Giurgiu.

Tânărul i-a fost și i-a rămas în continuare alături  preotului Neacșu, cel care l-a îndrumat și format încă din primii ani ai legăturii  tainice a acestui tânăr, cu învățăturile Mântuitorului.

”Dorința sa este aceea de fi Preotul lui Hristos”, ne mai spunea parohul Bisericii Sf. Pantelimon despre tânărul mire, menționând faptul că acest loc de muncă al său, este provizoriu,  tânărul mire  lucrând aici doar pentru a se întreține și a se pune pe picioare, financiar, el continuând,  duminică de duminică, să își îndeplinească rolul de cântăreț în Biserica ”Sf. Pantelimon”, ce,  așa cum el însuși recunoștea ,   a devenit pentru el o a  doua casă.

Cei doi tineri ce au săvârșit în această săptămână taina cununiei, un legământ ce-i leagă în fața lui Dumnezeu, s-au cunoscut, așa cum am aflat , prin intermediul unei prietene comune a celor doi, Mălina TACHE. Momentul cererii în căsătorie s-a făcut într-un cadru cu totul special. Bruno a cerut-o de soție pe Ana Maria în castelul de la BRAN.

Nași le-au fost doi colegi, ce s-au bucurat că prin această nouă relație au consfințit prietenia lor, pentru totdeauna. Mica vacanță (pe care noi o numim ”luna de miere”), cei doi o vor petrece într-o  locație aflată la mare altitudine, într-o stațiune montană, unde își vor încărca  bateriile pentru momentul reîntoarcerii la locurile de muncă.

Le urăm, la rândul nostru, tradiționalul ”Casă de piatră”, dar într-o versiune modernă: ” Să vă bucurați de o Vilă Penthouse cu piscină!”

”Pentru tânărul mire, Daniel Bruno, această căsătorie este primul pas spre treapta mult așteptată a Preoției” – ne mai spunea Pr. Paroh , Liviu Neacșu, cel care a dorit să facă această surpriză, binemeritată, tânărului său discipol.

(Jurnal)