Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu a alocat mai mult de jumătate din biletele de tratament balnear 

0
428

foto-material-casa-de-pensiiÎn această perioadă, Casa Judeţeană de Pensii (C.J.P.) Giurgiu continuă procesul de alocare a biletelor de tratament balnear asigurate prin unităţile de tratament aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice.

Conform declaraţiei consilierului compartimentului de comunicare şi relaţii publice din cadrul C.J.P. Giurgiu, Mirela Vasile, pentru publicaţia ”Jurnal giurgiuvean”, din cele aproximativ 2.349 de bilete de tratament balnear care pot fi contractate în anul 2016, au fost alocate până la seria prezentă 1.458 şi valorificate 957. În prezent, se valorifică cea de-a 10 – a serie, cu plecare din data de 08.07.2016

Mirela Vasile ne-a mai precizat că cele mai solicitate staţiuni pentru această perioadă sunt: Herculane, Căciulata, Saturn, Mangalia, Techirghiol, Eforie Nord şi Felix, în timp ce faţă de anul precedent, se constată o creştere a numărului giurgiuvenilor care solicită bilete de tratament balnear. 

Totodată, aceeaşi sursă ne-a mai informat că durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. În ceea ce priveşte formalităţile de depunere a cererilor, acestea se depun cu cel puţin 30 de zile anterior primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, cererile fiind individuale. De asemenea, în cursul unui an calendaristic, persoanei îndreptăţite i se poate elibera un singur bilet de tratament.

Ca o noutate pentru anul 2016, ni s-a adus la cunoştinţă că pensionarii militari nu mai beneficiază de bilete de tratament prin casele teritoriale de pensii.

T. NICOLAU