Care vor fi prețurile la Asigurările RCA pe următoarele 6 luni !

0
279

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a stabilit preţurile maxime ale poliţelor RCA pentru următoarele 6 luni. Pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.200 şi 1.400 cmc, deţinut de o persoană care nu are mai mult de 40 de ani, RCA-ul va fi cel mult 610 lei.Iar pentru un camion cu masa de peste 16 tone, asigurarea obligatorie nu va depăşi 7.534 de lei pe an. Preţurile vor intra însă în vigoare abia după ce Guvernul va aproba noile tarife.

Directorul Direcţiei Supraveghere şi Control ASF, Florin Golovatic: Aceste tarife sunt numai pentru clasa B0 şi aşa cum am spus, dacă ai B4 sau B5 ai un discount de 25 la sută, în caz de Malus poţi să ai o sumă de 25-30% pusă în plus, poate chiar şi mai mult în funcţie de ce clasa de malus te încadrezi.

Responsabil Secţiunea Asigurări Auto UNSAR, Mădălin Roşu: Pentru unii asiguraţi ar putea însemna o scădere de cost, pentru altii ar putea să însemne o creştere. Cei care au avut un istoric mai prost, chiar şi cu acest malus, în momentul în care te-ai dus cu prima de referinţă la un preţ maxim, s-ar putea ca ei să simtă un plus. Iar pentru cei care au fost foarte buni în trecut s-ar putea să însemne un minus.

(Jurnal)