Care sunt proiectele dorite de primarul comunei Malu, Mirel JANTEA, în acest mandat…

0
422

Situația epidemiologică a comunității a fost și rămâne  grija permanentă a primarilor de comună din județul Giurgiu. Această temă a fost abordată de noi într-o discuție avută cu primarul comunei Malu, Mirel Jantea.

Acesta ne spunea că la momentul de față în comuna pe care o gestionează, s-a vaccinat aproximativ 25% din populație și că cetățenii respectă regulile de prevenție, poartă mască și păstrează distanța impusă de lege în cadrul măsurilor de prevenție privind infectarea cu Covid-19.

Pot fi și mai mulți de atât,  dar nu vin să îmi spună mie dacă s-au vaccinat toți – preciza primarul Jantea. Atunci când vin la Primărie, oamenii păstrează distanța, nu intră în sediu sau în birouri mai multe persoane…

Întrebat care este primul proiect pe care ar dori să îl demareze în comună odată cu primirea bugetului, Mirel Jantea ne-a spus:

Prioritatea de bază pentru  comună este, cu siguranță,  realizarea racordării ei la rețeaua de gaze naturale, proiect pentru care am depus dosarul de finanțare. Așteptăm acum doar aprobarea lui și demararea lucrărilor. Aducțiunea  gazului în comună, va completa cu succes racordarea cu apă și canalizare, alte două impotante lucrări ce au fost realizate deja și de care cetățenii sunt foarte mulțumiți.

Evident că am dorit să aflăm care sunt planurile privind realizările în acest mandat ale primarului Mirel Jantea.

Vrem să accesăm reabilităm baza sportivă a comunei, un proiect așteptat mai ales de tinerii din localitate, principalii beneficiari ai acestui obiectiv, un loc  ce va fi cu siguranță accesat zilnic odată cu venirea sezonului cald.

Pentru restul populației dorim să construim două parcuri în care oricine să poată socializa, de fiecare dată când își dorește acest lucru. Un spațiu de recreere binemeritat de locuitorii acestei comune.

Un alt proiect dorit de mine este cel de  construire a unei alte centuri ocolitoare a comunei, care să preia traficul greu actual, ceea ce ne-ar permite să conservăm mai mult starea drumurilor din localitate. În acest scop avem un alt drum pentru care am depus deja dosarul de finanțare – mai spunea primarul Jantea.

Avem  multe proiecte pe care am dori să le dezvoltăm pentru cetățenii comunei, dar sunt conștient că ele nu depind toate, doar  de noi. Vrem să ducem comuna în secolul 21, vrem ca locuitorii din Malu să trăiască la rândul lor, la standarde normale, bucurându-se de  toate facilitățile: servicii,  utilități, locuri de agrement. Iar cu voia lui Dumnezeu și cu sănătate le vom realiza pe toate – ne mai spunea primarul Mirel Jantea, plin de optimism în privința viitorului acestei comune care încet, încet  devine o localitate cu adevărat europeană.

(Patrick Kirițescu)