Peste 200 de persoane au participat în seara zilei de miercuri, 8 iulie, la o cină tradiţională de Iftar, organizată de Muftiatul Cultului Musulman din România în sala Constanţa a hotelului Marriott din Bucureşti, cu prilejul Postului din luna **Ramazan. La masă a fost invitat și președintele României, Klauss Iohannis Care au fost preferințele președintelui…?

Masa de Iftar este cina tradiţională care încheie ziua de post negru a credincioşilor musulmani, începută la răsăritul soarelui şi terminată în momentul în care acesta apune. La Marriot, oamenii au început să mânânce câteva minute bune după ora 21.00. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la eveniment la ora 20.50 și a plecat la 22.30.

Cina în sine a fost una, efectiv, de 5 stele: porţii mici, frumos aranjate, dar cu patru feluri de mâncare extrem de gustoase,

La primul fel, preşedintele Iohannis şi ceilalţi participanţi la Cina de Iftar au savurat cremă de ciuperci cu tarhon şi cristini cu blue cheese.

La felul doi mesenii s-au putut delecta cu un carpaccio de somon marinat, asezonat cu cremă de brânză cu avocado, ierburi aromatice şi pâine crocantă.

Felul principal a fost şi primul cu specific oarecum oriental, dar şi acela parţial: duet de medalion de vită şi cotlet de miel, cu ragout de linte şi ciuperci, sparanghel la grătar şi sos de piper verde.

Desertul a avut ce un  pronunţat caracter de mâncare arăbească:  ”kunafa” cu îngheţată de fistic şi salsa de fructe exotice.

Conform celor de la știri pe surse B meniul a fost stropit cu …apă plată. Potrivit organizatorilor, meniul  Marriott a costat 250 de lei.

**Musulmanii încep sămbătă dimineață Postul din Luna Ramazan, unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului – alături de Mărturisirea credinței (Shahada), cele cinci rugăciuni diurne obligatorii (Salah), Pelerinajul la Mecca (Hajj) și Contribuția anuală de solidaritate cu nevoiașii (Zakat). Acest post de primenire va dura 29 de zile, Luna Ramazan fiind considerată o lună a pocăinței și a sacrificiului care celebrează timpul în care profetul Mahomed a primit revelația coranică, conform unui comunicat de presă al Muftiatului Cultului Musulman din România.