Care sunt părinții ce vor primi zile libere în timpul vacanțelor școlare, în perioada stării de urgență

0
138

Potrivit Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Guvernul a emis un act normativ pentru ca părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani (după instituirea stării de urgență) vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare.

Guvernul a adoptat o ordonanță care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor ZILE LIBERE părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, conform sursei citate.

Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei”, precizează Ministerul Muncii.

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice, scrie MEDIAFAX.

(Jurnal)