Bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate de polițiștii de frontieră din P.T.F. Giurgiu

0
47

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit aproximativ 1.400 de articole vestimentare și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 03.04.2020, la ora 04.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un autocar care efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia România.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul autocarului, sub scaune, în mai multe pungi de plastic, cantitatea totală de 1373 articole vestimentare și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean român, în vârstă de 40 de ani. Acesta a declarat că intenționa să comercializeze produsele  și nu deținea documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 214.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.