Sprijin alimentar din fonduri europene pentru peste un milion de români…

0
340

Mulți analiști de piață fac previziuni sumbre în privința necesarului de alimente a populației României,  imediat după terminarea Pandemiei… În acest context , probabil, premierul Ludovic Orban a prezentat proiectul unei Ordonanțe de Urgență care va  încerca să rezolve această problemă   prin fonduri europene. El a prezentat, în acest sens, proiectul unei Ordonanțe de Urgență care îi va sprijini românii, cu alimente,  prin fonduri europene.

„Este înaintat în dezbaterea guvernului un proiect de OUG cu mai multe măsuri pe care le luăm pentru a beneficia de finanțare din fonduri europene. Este vorba de sprijin alimentar pentru 1.100.000 milioane cetățeni români, de finanțarea din fonduri europene a o mie de asistenți sociali, este vorba de acordarea a peste 100.000 de ajutoare pentru persoane aflate în stare de vulnerabilitate, sunt niște pachete de igienă sanitară.”

Premierul a mai precizat că în cadrul aceluiași proiect  se intenționează  decontarea parțială a sumelor care sunt cheltuite din bugetul fondului de șomaj pentru susținerea șomajului tehnic acordat angajaților din companiile afectate de epidemia de coronavirus”. 

 „De asemenea, sunt alte măsuri care pot să beneficieze de finanțare din fonduri europene, de exemplu: achiziția de echipamente medicale, achiziția de materiale; practic, cheltuielile necesare pentru a combate coronavirusul”, a mai spus premierul Ludovic Orban,  la Digi 24.

(Jurnal)