Care sunt măsurile ce vor fi luate de Primărie pe Strada Gloriei, una din cele mai afectate drumuri, în perioada ploilor abundente din Municipiu

0
287

Mai mulţi agenţi economici ce îşi au sediul în strada Gloriei ne-au sesizat recent la redacţie faptul că de fiecare dată când ploile cad în cantităţi însemnate în Municipiu şi sunt de lungă durată, apa căzută le inundă atât spaţiile destinate birourilor cât şi utilajele de producţie, punând în pericol atât funcţionarea acestora cât şi mărfurile.

În acest sens se pare că Primăria Giurgiu are deja un proiect conform căruia urmează a se remedia  mare  parte a acestui neajuns reclamat, atât în strada Gloriei cât şi a zonelor adiacente, până în şoseaua Bucureşti, la intrarea în municipiu. Care sunt măsurile ce vor fi luate în continuare pe această stradă ne spune primarul municipiului, Nicolae Barbu. „Pe strada Gloriei, în urma ploilor abundente din această vară, au fost ceva probleme, de aceea am transmis către Operatorul Regional Apa Service să se ocupe, cu prioritate, de curăţarea geigerelor şi a conductelor de canalizare pluvială, şi totodată avem un proiect ca, în zona Dunăreana, pentru faptul că se strâng ape pluviale în acea zonă, la intersecţia dintre strada Gloriei şi şoseaua Bucureşti, să facem o instalaţie de captare a apelor pluviale şi deversarea lor în acel bazin, separat de instalaţia existentă!”, spunea primarul Barbu.

Pe de altă parte, în zona respectivă au fost cumpărate mai multe terenuri ale fostului IRTA, terenuri care au de suferit în perioadele ploioase. În acest sens, edilul municipiului a precizat:  „Cetăţenilor din zonă le transmit că apa existentă, strânsă de la ploi în curţi, este strict treaba dumnealor. Trebuiau să verifice dacă acel teren este mai jos decât şoseaua Gloriei, mai ales că fostul IRTA avea o  altă zonă de deversare a apelor pluviale, adică spre şoseaua Bucureşti, direct prin zona actualului Kaufland. Cei care au cumpărat terenuri în zonă mai îndepărtată de acest sistem, trebuie să facă demersuri, pe cheltuiala dumnealor, şi să redirecţioneze apele pluviale. Noi, ca municipalitate, nu putem intra să facem investiţii pe o proprietate privată!”, a mai spus primarul municipiului.   

(Jurnal)