La DJTADJCT Giurgiu nu există vacanţă!

0
255

Pe directorul general al Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic, Marius Olteanu, l-am găsit la birou, pentru că, aşa cum obişnuieşte să spună, „aici nu a existat vacanţă, ba dimpotrivă, s-a muncit în ritm alert pentru că însăşi activitatea noastră de transport o impune” .

Odata cu începutul activităţilor de recoltare a cerealelor, ne-a mai spus Marius Olteanu, deşi am avertizat cu mult timp înainte societăţile de transport şi conducătorii auto, nu s-au respectat regulile privind transportul de masă cerealieră, depăşind limita stabilită prin OG. 43/1997 astfel încât serviciul Control Trafic al Direcţiei a fost nevoit să aplice 18 sancţiuni contravenţionale. Acestea s-au aplicat şi pentru transportul de produse de balastieră, unde s-au constatat aceleaşi nereguli, dar şi pentru refuzul conducătorilor auto de a supune vehiculul verficării masei prin cântărire.

„Referitor la serviciul Întreţinere Drumuri şi Poduri, am avut o activitate intensă, pentru plantarea şi montarea de indicatoare pe DJ 503 – DJ 503A zona Giurgiu-Ghizdaru-Răsuceni, întreţinere curentă şi plombare pe DJ 507, DJ 601 Cartojani-Roata-Malu Spart, DJ 411 Clejani-Budeni precum şi DJ 412A Grădiştea- Comana. Direcţia noastră este abilitată să emită licenţe de traseu pentru curse speciale pentru transportul elevilor din localităţile de domiciliu la instituţiile şcolare, în special liceele din judeţ. Vă spunem asta deoarece, odată cu începutul anului şcolar, societăţile de transport solicită aceste licenţe pe care noi le emitem doar după ce sunt aprobate prin Hotărâri ale Consiliului Judeţean Giurgiu”, mai spunea directorul Marius Olteanu.

De asemenea, conducerea DJTADJCT Giurgiu a dorit să informeze societăţile de transport că eliberarea acestor licenţe presupune un anumit timp pentru rezolvare, tocmai pentru analizarea şi aprobarea lor în Consiliul Judeţean. Nedepunerea la timp a acestor solicitări duce la riscul neacordării acestor avize, până la începutul anului şcolar.

(Jurnal)