Se apropie Ziua Îndrăgostiților. După o perioadă lungă de izolare, instabilitate și incertitudine oamenii sunt pregătiți din nou să cunoască persoane cu care să interacționeze în viața reală. Conform unor studii INSSE din februarie 2022, comuna Malu din județul Giurgiu este localitatea cu cea mai mare probabilitate ca o femeie să își găsească un partener.

Același studiu arată că în Comuna Malu o femeie are mai multe șanse să-și găsească un partener întrucât bărbații sunt cu +3,00% mai mulți decât femeile.

Conform aceluiași studiu, o altă comună, Greaca este localitatea din județul Giurgiu unde de data aceasta bărbații au o probabilitatea foarte mare de a găsi o relație, deoarece procentajul femeilor este cu +5,16% mai mare decât cel al bărbaților. Femeile, mai precizează studiul, au o tendință clară de a locui în orașele mari din județe, însă le este mult mai ușor să găsească un partener în localitățile mai mici. În mediul rural din județul Giurgiu există un +1,13% mai multe femei decât barbati, în timp ce în mediul urban întâlnim o variație de +3,70% mai multe femei decât bărbati.

Alte localități  interesante pentru bărbați cu probabilități mari de a obține întâlniri cu sexul frumos, sunt: Gostinari (+4,99% mai multe femei decât bărbați), Municipiul Giurgiu (+4,18%), Hotarele (+3,37%) și Singureni (+3,36%).

Localitățile în care este ușor pentru o femeie să își găsească dragostea în județul Giurgiu sunt: Bucsani (+2,49% mai muți bărbați decât femei), Letca Noua (+2,09%), Prundu (+1,41%) și Mârșa (+0,94%).

Aceeași analiză arată că femeile preferă să locuiască în orașe mari, întrucât cu puține excepții sunt localitățile în care, procentual, se regăsesc mai puțini bărbați decât femei. Prin urmare, unui bărbat îi este mult mai ușor să-și găsească o parteneră într-un municipiu decât într-un oraș mai mic.

Dacă comparăm cifrele generale pentru mediul rural și urban al județului Giurgiu, observăm că în mediul rural există +1,13% mai multe femei decât bărbati, în timp ce în mediul urban găsim +3,70% mai multe femei decât bărbati.

Localități CU MAI MULTE PROBABILITĂȚI PENTRU FEMEI
NUME PROCENTAJ
1 Malu +3,00%
2 Bucsani +2,49%
3 Letca Noua +2,09%
4 Prundu +1,41%
5 Marsa +0,94%
Comune CU MAI MULTE PROBABILITĂȚI PENTRU BĂRBAȚI
NUME PROCENTAJ
1 Greaca +5,16%
2 Gostinari +4,99%
3 Municipiul Giurgiu +4,18%
4 Hotarele +3,37%
5 Singureni +3,36%

 

Sursa datelor: INSSE (SugarDaters Alexandra Olariu IPR & Digital Marketing Manager)