Cu ceva timp în urmă consilierul PSD, Mihăiță Grigore NAPOLEON, posta o fotografie a unui grup de jurnaliști locali premiați de către Consiliul județean Giurgiu pentru sprijinul acordat acestei instituții, prin comunicate și prezentări de proiecte sau de evenimente, insinuând printr-un text sec în subsolul imaginii, că aceștia sunt: ”abonații” la contractele încheiate cu instituțiile de stat, la nivelul județului nostru.

Ba mai mult, el ”devoala” (chipurile), contracte ale acestora încheiate cu câteva din instituțiile de pe plan local (evident, contracte cu sume derizorii, de butic alimentar), chiar dacă astfel de documente au un anumit regim, ele neputând fi aruncate pe un site oarecare.

Mihăiță NAPOLEON nu  preciza cu această ocazie nici faptul că presa, mass-media în general, este prestatoare de servicii și că din banii obținuți din această activitate, în relația cu unitățile de stat, ziarele își plătesc salariații, își achită datoriile către furnizorii de servicii și totodată datoriile către bugetul de stat.

Iată de ce, la rândul nostru am solicitat  câtorva instituții să ne ofere spre publicare sumele acordate în ultimii ani către Asociația Partidei Romilor, al cărui președinte este nimeni altul decât Mihăiță Grigore NAPOLEON.

Vă oferim astfel ocazia de a face singuri o comparație între sumele obținute cu multă trudă de noi, jurnaliștii  și cuantumul sumelor  primite cadou, fără niciun efort/prestație, de către Asociația pe care o conduce consilierul județean, Mihăiță NAPOLEON.

Iată  mai jos lista sumelor primite numai din partea Consiliului local al Municipiului Giurgiu de către președintele  Asociației,  sume care sar un pic peste o jumătate de miliard de lei  până la momentul câștigării mandatului de primar de  către Adrian Anghelescu.

Comentariile vă aparțin…!

(Jurnal)