Acasă Actualitate Care sunt cele mai căutate facultăți, anul acesta. Noi le oferim un reper absolvenților giurgiuveni…

Care sunt cele mai căutate facultăți, anul acesta. Noi le oferim un reper absolvenților giurgiuveni…

0
Care sunt cele mai căutate facultăți, anul acesta.  Noi le oferim un reper  absolvenților giurgiuveni…

inscriere-bacPolițist, traducător, analist la SRI sau specialist IT … iată ce și-ar dori să devină, cei mai mulți dintre absolvenții de liceu, care s-au înscris în număr mare la aceste facultăți. Concurența este  mare însă și la Academia de Poliție…(Citește mai departe!)

Jandarmeria în top-ul preferințelor

Peste 1600 de candidați au venit  cu noaptea în cap să se înscrie la Facultatea de Poliție. Aici au fost scoase la concurs 253 de locuri, adică  6  candidați pe un singur loc! Chiar dacă în prezent politiștii din sistem se confuntă cu numeroase probleme ( lipsuri financiare, echipamente insuficiente, vulnerabilitate în misiunile de patrulare),  tinerii continuă să  caute această facultate. Reprezentantii Academiei de Poliție spun că anul acesta cea mai strânsă concurență este la Facultatea de Jandarmi, care a scos 44 de posturi. Aici 9 tineri se bat pe un singur loc. Primul examen  începe vineri cu probele sportive care sunt eliminatorii. Acestea se încheie pe 3 august, iar cei declarati admisi vor sustine apoi examenele scrise la istorie, limba română si o limba strain,  la alegere. Rezultatele se vor afișa pe 10 august.

Bătaie pe  locuri la…SRI!

Posturile din penitenciare sunt  la fel de  solicitate, mai ales că anul acesta s-a scos dintre cerințe, limita de înălțime. Aici au fost scoase 14 locuri și s-au înscris 101 de elevi! Cea mai mare concurență  a fost însă la Academia Nationala de Informatii, cea care pregătește viitorii lucratori ai SRI. Aici au fost 10 candidați pe un loc,  pe cele 83 de locuri scoase la concurs.

Facultățile grele , mai puțini candidați

Tinerii au ales și anul acesta facultatile care îi pot ajuta să își găsească usor o slujbă în străinătate. Sunt 9 candidati pe loc la specializarea Cibernetică de la ASE. E mai ușor de intrat la facultatea de Automatică a Politehnicii, unde sunt doar 2 pe un loc, dar nu se pot înscrie decât absolvenți care au luat Bacul cu cel puțin nota 9.

Foarte căutate sunt și facultățile de limbi străine, unde sunt 8 candidați pe loc! Urmează Dreptul, cu 5 pe loc, iar medicina și specializările în economie  au câte 3 doritori pe loc. Nu sunt puțini nici absolvenții care vor să devină profesori sau psihologi. La Iași, la Facultatea de Psihologie sau la Filosofie sunt aproape 5, respectiv 6 pe loc.

(Jurnal) 

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °