Caravana Sănătății Plămânilor poposește și în județul Giurgiu, în comuna Daia. Astfel,  în data de 19 martie, ea va fi prezentă între orele 10:00 și 16:00, în apropierea Căminului Cultural din localitate, iar în  zilele de 22 și 23 martie, între orele 9:00-15:00, la Școala Gimnazială din satul Dăița.

Caravana Sănătății Plămânilor este – așa cum ne spunea primarul comunei Daia, Florin Șerban –  un cabinet medical pe roți dotat cu aparatură X-Ray și cu teste rapide de depistare a tuberculozei.

Acțiunea face parte din cadrul celui mai amplu program de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Fundația RAA la nivel național.

Caravana mobilă  este totodată un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei. Programul acestuia se adresează tuturor cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani  fiind GRATUIT!

După cum ne spunea primarul comunei Daia, programările  pentru consultul de specialitate la Caravană se pot face în perioada de desfășurare a acțiunii, la sediul Primăriei Comunei Daia (telefon 0246.244085), sau prin domnul Vlad ANGHEL, reprezentantul Fundației RAA, de luni până vineri, între orele 9:00 si 17:00 la telefon 0766.471.483.

De precizat că Județul Giurgiu se află în partea a doua a clasamentului național în ceea ce privește incidența tuberculozei. În activitatea de screening din județul nostru, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și RAA vor folosi caravana mobilă, dotată și acreditată pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei care va fi prezentă în județ după un program bine stabilit.

Vom reveni cu amănunte despre alte acțiuni ale Caravanei în județul nostru.

(Jurnal)